Home Praesidium Kalender Sponsors Lid worden

Lid worden

Beste studenten van onze Giesbaargse stede

Al jaren lang is de Geeraard een studentenvereniging uit Geraardsbergen voor de studenten in Gent. Onze voornaamste bezigheid? Een hechte en warme vriendengroep zijn voor onze leden. Tot uren in de nacht dansen op podium van het putje (hot shots), aan de toog zitten tot je er bijna afvalt en shotjes bestellen tot het geld op is. Daarnaast rol je in een vriendengroep die gemaakt is voor plezier maken en gewoonweg je studententijd de beste tijd van je leven te maken.

Maar voor wat hoort wat. Wij bieden jullie de beste tijd van jullie leven aan, maar in de plaats moeten jullie wel onze wereldberoemde doop doorstaan. De dopen hebben de laatste jaren een heel slechte connotatie gekregen, maar wij kunnen jullie verzekeren dat dat bij ons absoluut niet het geval is. Je kan onze doop wat vergelijken met het vuil spel in je Chiro, Scouts, Ksa of waar je ook inzit. En voor degene die niet in een jeugdbeweging zitten kan ik het je verzekeren dat het minder erg is als een namiddag op de schoolbanken.

Ons doopmoment duurt enkele uurtjes, maar wat doen we er nu juist? Het start telkens aan het putje in gent, waar we jullie kwetsbare zaken zoals een gsm, bril, portefeuille etc meenemen zodat deze niet vuil of beschadigd geraken. Daarna wordt kort wat uitleg over de doop gegeven , daarna starten we. Hierna begeven we ons meestal naar het citadelpark, met soms een kleine tussenstop bij de ‘boom’ op het druyseplein. In het citadelpark zelf start het postjesspel, waar kan je je hierbij allemaal aan verwachten? Er is een algemeen postje waar we je wat vuilmaken, een zangpostje waar je enkele clubliedjes worden aangeleerd, een quizpostje,…

Allemaal geen erge zaken dus. Na de doop zul je wel wat stinken en wat vuil zijn, maar dat hoort nu eenmaal bij een studentendoop. (Geen zorgen, je krijgt nog meer als genoeg tijd om je te gaan wassen en te herkleden tussen de doop en de cantus.) Meestal volgt na de doop ook nog de doopcantus waar we allemaal samen met volle borst en ambiance zingen en plezier maken, hier krijg je ook je lint in onze befaamde rood-gele clubkleuren.

Nu jullie wat meer uitleg hebben geven over onze doop hopen we jullie binnenkort er te kunnen aantreffen.

Tot in ’t putje!